De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Meedoen betekent minder betalen voor méér zorgverzekering. Op Walcheren is er de CZG polis voor minima: De Collectieve Zorgverzekering Gemeenten via CZ. Via Orionis krijg je een bijdrage in de kosten van de maandelijkse premie.

Binnenkort vind je hier de hoogte van de premies van de CZG in 2022. Vul je gemeente in (Middelburg/Veere/Vlissingen). En bekijk de pakketten en de premies. Let op: in 2022 wordt bij het extra uitgebreide pakket van de CZG óók de eigen bijdrage WMO (het abonnementstarief) vergoed. Dit is door CZ toegevoegd aan de dekking van de uitgebreide CZG pakketten. Heb je een goede gezondheid en weinig tandartskosten dan kun je denken aan het startpakket. Heb je te maken met een minder goede gezondheid en/of hogere tandartskosten kies dan voor het extra uitgebreide pakket. Let op: bijzondere bijstand voor medische kosten wordt niet vaak toegekend, goed verzekerd zijn is dus erg belangrijk.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. Tot de leeftijd van 18 jaar worden de kosten voor een bezoek aan de mondhygiënist en tandarts vergoed uit de basiszorgverzekering (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling).
(Dat geldt voor alle verzekeringen niet alleen de CZG)

Wil je je eigen risico vooraf en gespreid betalen, regel dat dan zo snel mogelijk, vóór 1 februari ! Heb je vragen neem gerust contact op.

Andere "gewone" pakketten van zorgverzekeraars vergelijken?

Independer

Consumentenbond

Pricewise

 

Overigens kun je ook via ledenorganisaties (bijvoorbeeld; Zorgsaam leden/Groene kruis leden/Zorgstroom leden/ Vakbonden etc.) of via je werkgever vaak een collectieve korting krijgen op de premie van de zorgverzekering. Vraag er eens naar. Vergelijk goed en kijk wat je nodig hebt.  Let op: De zogenaamde Budget polissen lijken voordelig maar kunnen door de "kleine lettertjes" (de voorwaarden) in de praktijk nadelig uitpakken.