Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Lees meer...

Dit STAP-budget geldt ook voor bijstandsgerechtigden, wil je er gebruik van maken neem dan contact op met Orionis Walcheren.

 

Op zaterdag 3 september wordt van 10.00 tot 17.00 uur bij Sportcomplex De Sprong in Middelburg een Kidsdag georganiseerd. De Kidsdag is voor kinderen (uit Walcheren) van 4-12 jaar waarvan de ouders een bijstandsuitkering ontvangen. De dag is gratis en bedoeld om de kinderen te laten genieten en spelen. Alle kinderen op Walcheren waarvan de ouders een bijstandsuitkering ontvangen hebben via de post een persoonlijke uitnodiging gehad. Meer informatie: https://kidsdagwalcheren.nl.