Woongoed verkoopt sociale huurwoningen binnenstad Middelburg

‘Straks wonen er alleen nog rijke mensen in centrum Middelburg’
Zeker 24 sociale huurwoningen in de binnenstad van Middelburg worden verkocht aan een particuliere belegger. Woongoed vindt ze niet duurzaam genoeg. De Sociale Cliëntenraad reageert bezorgd.

Volgens Woongoed verandert er niets voor de huidige huurders van de woningen die ‘in de markt worden gezet’. ,,Als een huurder verhuist, mag de nieuwe verhuurder de huurprijs aanpassen. Maar dat doen wij als woningcorporatie evengoed.”

De Sociale Cliëntenraad legt het anders uit. ,,Zodra de huidige huurders verhuizen, schiet de huur voor nieuwe bewoners omhoog”, ,,Dat betekent dat deze woningen niet meer bereikbaar zijn voor mensen met een lager inkomen. Op den duur houd je weinig sociale huurwoningen in de binnenstad over.

Bovendien, stelt de SCW, zijn de voorwaarden onder een particuliere verhuurder vaak veel minder gunstig voor huurders. ,,Een particuliere verhuurder heeft niet zoveel regels waar die zich aan moet houden als een woningcorporatie als Woongoed. Huurders zijn ongerust. Ze betalen al jaren netjes hun huur en krijgen dan ineens zo’n brief. Ze weten totaal niet waar ze aan toe zijn.

Lees meer...

 

Bron PZC / Wendy Wagenmakers

De SCW waardeert de aandacht voor het onderwerp !

Lees hier het advies van de SCW aan gemeente Middelburg

Bijlage bij advies SCW (1)

Bijlage bij advies SCW (2)

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Vanaf 1 maart kunt u de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) aanvragen. Deze nieuwe regeling is voor huishoudens die door de coronacrisis tijdelijk minder inkomen hebben en hierdoor in de financiële problemen raken.

Op dit moment wordt de regeling tot in detail uitgewerkt. Het is wel al duidelijk dat TONK niet alleen voor zelfstandigen en ondernemers is, zoals Tozo. Ook als u in loondienst bent of was, kunt u in aanmerking komen voor TONK.

Vanaf 1 maart is het aanvraagformulier beschikbaar op de website van Orionis Walcheren. Heeft u al vragen? Neem dan contact op met Orionis. Of stel uw vraag aan de Sociale Cliëntenraad Walcheren.

Kom in actie bij geldzorgen

Doe de anonieme test via https://geldfit.nl/ en ontvang binnen 2 minuten een advies voor jouw persoonlijke situatie. Of bel gratis 0800-8115