Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG) 2018

Vóór 1 januari 2018 moet u weer een besluit nemen over uw zorgverzekering.

Middelburg en Veere bieden inwoners met een inkomen tot 130% van bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG).
Vlissingen biedt inwoners met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG).

De CZG biedt een uitgebreid aanvullend verzekeringspakket met soms 100% vergoedingen. Deze collectiviteitsverzekering wordt aangeboden door zorgverzekeraar CZ. U kunt kiezen uit twee aanvullende verzekeringen:

- gemeenten Start en
- gemeenten Extra Uitgebreid

Als u in Veere of Middelburg woont;
Via Orionis Walcheren ontvangt u voor de aanvullende verzekering “Gemeenten Start” een tegemoetkoming van € 7 per persoon per maand voor de te betalen premie.
Voor “Gemeenten Extra Uitgebreid” ontvangt u een tegemoetkoming van € 25 per persoon per maand.
Tevens geldt een collectieve korting.

Als u in Vlisingen woont;
Via Orionis Walcheren ontvangt u voor de aanvullende verzekering “Gemeenten Start” een tegemoetkoming van € 10 per persoon per maand voor de te betalen premie.
Voor “Gemeenten Extra Uitgebreid” ontvangt u een tegemoetkoming van € 20 per persoon per maand.
Tevens geldt een collectieve korting.

Als u een uitkering ontvangt van Orionis en u heeft gekozen voor de CZG dan wordt de CZG premie door Orionis via uw uitkering betaald aan CZ. Als u uw uitkering ontvangt, is de maandelijkse premie voor de CZG er dus al vanaf gehaald. Op de website van gezondverzekerd staat hier niets over vermeld. U kunt daar alleen aanvinken of u met een acceptgiro wil betalen aan CZ of dat u CZ machtigt om via automatische incasso de premie van uw rekening te halen. Maar wat u ook aanvinkt op gezondverzekerd.nl: Als u een uitkering ontvangt zal de CZG premie automatisch door Orionis aan CZ betaald worden.

 

Naast de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), wordt de CZG gezien als passende en toereikende voorliggende voorziening voor medische kosten. Het is dus belangrijk goed na te denken hoe u zich verzekert en welk aanvullend pakket het beste bij uw situatie past. Op de website www.gezondverzekerd.nl staat een overzicht van de kosten die in 2018 vergoed worden. Hierdoor kunt u bepalen welk aanvullend pakket het beste bij uw situatie past. Als u uw pakket niet wil wijzigen hoeft u niets te doen.

Aanmelden via gezondverzekerd.nl:
Wanneer u voor het eerst wilt deelnemen of uw aanvullende verzekering wilt wijzigen, moet dit digitaal via de website www.gezondverzekerd.nl.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag of als u een wijziging wilt doorgeven? U kunt dan contact opnemen met de Sociale Cliëntenraad Walcheren. Het inloopspreekuur is op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Mercuriusweg 19 in Vlissingen - Telefoonnummer: 0118-614299

Als u geen toegang tot een computer heeft, mag u de computer in de hal van Orionis Walcheren gebruiken. Voor eventuele vragen over het verzekeringspakket kunt u ook terecht op het Servicekantoor van CZ, Langeviele 82 in Middelburg. U kunt ook bellen met het CZ-informatienummer 088-5557777.

Interssante informatie vindt ook op deze website: de zorgverzekeringslijn

De SCW raadt het uitgebreide AV pakket aan in verband met de ruime dekking.