HackYourFuture: 
Programmeeropleiding voor vluchtelingen waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. (Volgens ons kunnen ook statushouders reageren - SCW.)
 
Doel:
HackYourFuture is een programmeeropleiding voor vluchtelingen, waarmee zij zich tijdens hun beginperiode in Nederland in zes maanden tijd kunnen omscholen tot programmeur. Hiermee worden de kansen op de arbeidsmarkt vergroot en een nuttige tijdsbesteding geboden gedurende een periode waarin vluchtelingen normaal gesproken ‘stilzitten’ in een AZC. Naast programmeren maken de studenten kennis met de Nederlandse manier van werken en leren ze in teams werken en solliciteren.
 
Aanpak:
Tijdens het programma van zes maanden leren vluchtelingen de fundamentele kennis rondom webdevelopment. Iedere zondag komen de deelnemers naar Amsterdam – zij krijgen de reiskosten vergoed. De rest van de week werken de deelnemers individueel op hun laptop aan het programma. Via de chat kunnen zij vragen stellen en worden ze verder begeleid. Voor de opleiding is geen diploma vereist, wel dienen de vluchtelingen de Engelse taal goed te beheersen.
 
Projectinformatie en resultaten:
HackYourFuture biedt vluchtelingen laptops aan en ontwikkelt educatieve programma’s. De focus van dit project ligt vooralsnog op het leren programmeren. Programmeren is een vaardigheid die veel gevraagd wordt op de arbeidsmarkt en overal ter wereld waardevol is. Het is een industrie die vaak mensen aanneemt zonder diploma. Dit maakt het ideaal voor vluchtelingen.
 
Inmiddels nemen 55 studenten deel aan het programma, zijn de eersten al afgestudeerd en begonnen aan een baan of stage.
 
Wat zij zoeken:
Mensen die het programma verder willen ontwikkelen.
Mensen/bedrijven die (gebruikte) laptops willen doneren.
Contacten binnen de AZC’s om geschikte studenten te vinden.
 
Aanmelden voor deze opleiding (vertel het Orionis als je deze opleiding wil gaan doen !):
 
Bron: Vluchtelingenwerk Nederland en Hack you Future.