Veel werkgevers zien personeel met schulden als een groot risico.
Extra administratie en overmatig ziekteverzuim doen de kosten snel toenemen en een oplossing vinden is lang niet eenvoudig. Het hebben van geldzorgen is namelijk omringd door taboe en schaamte. Meldpunt Geldzorgen Walcheren wil werkgevers helpen om werknemers (weer) geld fit te krijgen. Samen kunt u een heleboel geld besparen én veel ellende voorkomen.

Het Meldpunt Geldzorgen Walcheren is sinds maart 2021 open. Werkgevers die hun werknemers willen helpen om problematische schulden te voorkomen kunnen hier dan terecht. Bijvoorbeeld voor vragen, adviezen en het inschakelen van hulp. Meer informatie is te vinden op geldzorgenwalcheren.nl

Voor veel mensen is het niet makkelijk om te praten over financiële problemen. Schaamte, taboe en angst voor de gevolgen kan ervoor zorgen dat er veel onbesproken blijft. Meer dan 60% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Dit is niet altijd zichtbaar in de organisatie, maar het kan ineens op een (soms) onplezierige manier boven komen drijven.

Een of meerdere van onderstaande signalen kunnen duiden op financiële zorgen:

Loonbeslag;
Hoog ziekteverzuim;
Onrust / Stress;
Concentratieproblemen;
Verzoek om voorschot salaris/vakantiegeld;
Verzoek om een lening;
Verzoek om meer uren/nachtdiensten;
Geld lenen van collega’s;
Fraude of diefstal;
Onrust bij later uitbetalen salaris.

Herkent u dit bij uw werknemer? Meldpunt Geldzorgen Walcheren is beschikbaar om hierbij te helpen en uiteindelijk te werken naar oplossingen. Door meer duidelijkheid over de situatie ontstaat er vaak er een goede basis voor een stabiele toekomst. Financieel gezonde werknemers houden meer energie over om het werk in uw bedrijf goed en met plezier uit te voeren.

Het Meldpunt Geldzorgen Walcheren is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Veere en de gemeente Middelburg. Met deze nieuwe aanpak hopen zij samen een grote bijdrage te leveren aan het voorkomen van problematische schulden.

 

Neem contact op via:

  • +31 (0)118 433 999
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bezoek de website: https://geldzorgenwalcheren.nl/