Vangnetregeling diplomazwemmen Middelburg en Vlissingen

Middelburg

Zwemlessen worden in de gemeente Middelburg vergoed via de regeling zwemlessen. Deze regeling wordt uitgevoerd door het Jeugdsportfonds en gaat via een normale Jeugdsportfonds-aanvraag. Indien deze wordt goedgekeurd wordt het hele zwemlessenpakket betaald tot en met het B-diploma. Dit is alleen van toepassing bij het Vrijburgbad. Het is slechts eenmaal mogelijk een bijdrage te ontvangen voor de zwemlessen met diplomagarantie. Voor andere zwemaanbieders geldt het maximum van € 225,00 per kind per schooljaar.

Veere

Zwemlessen worden in de gemeente Veere vergoed via de regeling zwemlessen. Deze regeling wordt uitgevoerd door het Jeugdsportfonds en gaat via een normale Jeugdsportfonds-aanvraag. Indien deze wordt goedgekeurd wordt het hele zwemlessenpakket betaald tot en met het B-diploma. Dit is mogelijk bij een zwemschool naar keuze. Het is slechts eenmaal mogelijk een bijdrage te ontvangen, wisselen van aanbieder is niet mogelijk.

Vlissingen

Zwemlessen worden in de gemeente Vlissingen vergoed via de regeling zwemlessen. Deze regeling wordt uitgevoerd door het Jeugdsportfonds en gaat via een normale Jeugdsportfonds-aanvraag. Indien deze wordt goedgekeurd wordt het hele zwemlessenpakket betaald tot en met het B-diploma.
Ouders zijn vrij te kiezen voor een zwemaanbieder uit de gemeente Vlissingen:

Bewegingsplein Westduin: vergoeding van maximaal 675 euro. Ouders moeten zelf de overige kosten bijbetalen.
Zwemschool Zeeland: vergoeding van maximaal 675 euro. Toereikend voor A en B diploma.
Vrijburgbad: bij het Vrijburgbad mag het kind deelnemen aan de methode Superspetters of de normale zwemlessen. De gehele kosten voor het zwemlessenpakket worden dan vergoedt met diplomagarantie.
Ouders zijn vrij een van de sportaanbieders in de gemeente te kiezen, maar wisselen van zwemaanbieder is niet mogelijk. Het is slechts eenmaal mogelijk een bijdrage te ontvangen voor de zwemlessen.

 

(Informatie Jeugdsportfonds)