De kwijtscheldingsaanvraag voor Waterschapsbelastingen en gemeentelijke belastingen verloopt in 2018 digitaal. Hiervoor moet u inloggen met uw DigiD op de website van Sabewa. U hoeft niet gelijk bewijsstukken in te leveren. Sabewa kan zonodig later bewijsstukken bij u opvragen.

Vanaf nu wordt ook bij de beoordeling van kwijtscheldingsaanvragen rekening gehouden met de de kostendelersnorm. Hierdoor kan het zijn dat u dit jaar, anders dan in vorige jaren, geen automatische kwijtschelding krijgt. Sabewa moet namelijk bij het toetsen van uw inkomen en vermogen voor het eerst ook rekening houden met de kostendelersnorm.

De SCW kan u helpen met uw aanvraag. Ook als u geen DigiD heeft. Bezoek ons inloopspreekuur op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Daarnaast zijn wij bereikbaar via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 0118 614299. Of spreek in op ons antwoordapparaat, wij nemen dan binnen enkele dagen contact op.