Vóór 1 januari 2021 moet u weer een besluit nemen over uw zorgverzekering.

Middelburg en Veere bieden inwoners met een inkomen tot 130% van bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG).
Vlissingen biedt inwoners met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan de Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG).

De CZG biedt een uitgebreid aanvullend verzekeringspakket met soms 100% vergoedingen. Deze collectiviteitsverzekering wordt aangeboden door zorgverzekeraar CZ. De CZG is niet verplicht. U mag ook kiezen voor een andere zorgverzekering. Kiest u wel voor de CZG, dan kunt u kiezen uit twee pakketten:

- gemeenten Start en
- gemeenten Extra Uitgebreid

Als u in Veere of Middelburg woont;
Via Orionis Walcheren ontvangt u voor de aanvullende verzekering “Gemeenten Start” een tegemoetkoming van € 7 per persoon per maand voor de te betalen premie.
Voor “Gemeenten Extra Uitgebreid” ontvangt u een tegemoetkoming van € 25 per persoon per maand.
Tevens geldt een collectieve korting op de aanvullende pakketten.

 

Als u in Vlisingen woont;
Via Orionis Walcheren ontvangt u voor de aanvullende verzekering “Gemeenten Start” een tegemoetkoming van € 10 per persoon per maand voor de te betalen premie.
Voor “Gemeenten Extra Uitgebreid” ontvangt u een tegemoetkoming van € 20 per persoon per maand.
Tevens geldt een collectieve korting op de aanvullende pakketten.

Naast de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), wordt de CZG gezien als passende en toereikende voorliggende voorziening voor medische kosten. Het is dus belangrijk goed na te denken hoe u zich verzekert en welk aanvullend pakket het beste bij uw situatie past. Op de website www.gezondverzekerd.nl staat een overzicht van de kosten die in 2021 vergoed worden. Hierdoor kunt u bepalen welk aanvullend pakket het beste bij uw situatie past. Als u uw pakket niet wil wijzigen hoeft u niets te doen.

Aanmelden via gezondverzekerd.nl:
Wanneer u voor het eerst wilt deelnemen of uw aanvullende verzekering wilt wijzigen, moet dit digitaal via de website www.gezondverzekerd.nl.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag of als u een wijziging wilt doorgeven? U kunt dan ook contact opnemen met de Sociale Cliëntenraad Walcheren.

Voor eventuele vragen over het verzekeringspakket kunt u ook terecht op het Servicekantoor van CZ, Langeviele 82 in Middelburg. U kunt ook bellen met het CZ-informatienummer 088-5557777.

De SCW raadt het uitgebreide AV pakket aan in verband met de ruimere dekking. Met name bij hogere zorgbehoefte brillen en tandarts.